F l o © r & A d a

F l o © r & A d a

      

 

Twee Rotterdamse professionele en enthousiaste fotografen, Floor van Dongen en Ada Holleman, geven fotografieworkshops voor amateurfoto- grafen die graag een stap verder willen zetten in hun creatieve en/of technisch fotografische proces. 

In de workshops is er veel aandacht voor het creatieve en kunstzinnige. Techniek die je nodig hebt komt aan bod. Het proces van leren kijken en omzetten in ‘zien’ vindt plaats in een open sfeer waarin foto’s worden bekeken en besproken; een boeiend en ook waardevol leerproces om te ontdekken wat jij mooi vindt, wat jij wilt leren, wat jij wilt zien! De eerstvolgende workshop in de serie is nu op 26 september:

 


 

Zaterdag 26 sept. 2015:

Spiegelingen in lagen, reflecties in glas   (naar een idee van Ada Holleman)

Tijd: 10.00 - 13.00 uur

Prijs: € 75,- per persoon

Locatie: Winkels in de buurt van het Schouwburgplein

Sta je voor een raam, dan zie je wat er zich achter het raam bevindt. Maar je ziet ook wat er óp het raam aanwezig is zoals tekst. De derde laag is de weerspiegeling van de overkant t.o.v. het raam.

Je creëert zo een foto met 3 lagen die een interessant beeld op kunnen leveren waardoor het lijkt alsof je een professionele Photoshop editor bent. Niets is minder waar! In deze workshop gaat het om het kijken....     en het kijken wordt zien!!

Je maakt de foto binnen enkele seconden en wanneer je je eigen positie verandert, verandert het beeld ook mee. Op welke manier doe je dat? Hoe voorkom je dat het een grote chaos wordt qua beeld? Welke techniek kan je erbij gebruiken?

Je krijgt een aantal tips en trucs op technisch gebied maar je krijgt veel aanwijzingen en tips wat betreft het kijken en het kaderen en het bepalen van het uiteindelijke beeld. Een zeer uitdagende workshop die je leert kijken en die je leert zien!

De workshop wordt gegeven in het winkelgebied in de buurt van de Doelen en de Rotterdamse Schouwburg.