O v e r M i j

Hoi! Mag ik mij even voorstellen.... Mijn naam is Floor van Dongen, 52 jaar oud en multidisciplinair kunstenaar/docent uit Rotterdam. Ik ben in 1990 als grafisch vormgever/fotografe afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sinds 2011 ben ik lid van de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars.                                                                                                                              
In januari 1991 ging ik eerst als fotografe aan het werk bij het Gemeentearchief van Rotterdam. Daar maakte ik reportages van o.a. evenementen in de stad en topografische opnamen van gebouwen en straten en reproductiefoto's van historische documenten. Dit duurde 19 jaar, tot en met december 2009.

Intussen werkte ik van 2003-2005 aan een opdracht en kwam in 2005 het fotoboek 'Uiterwaarden' uit van Uitgeverij Duoduo en Ingenieursbureau Tauw waar ik samen met fotograaf Ger Driesens aan gewerkt heb. Enkele jaren daarna heb ik dit werk met succes geëxposeerd door middel van een eigen selectie uit dit werk in het Kasteel van Rhoon.

In 2006 studeerde ik intussen voor de 2e keer af aan de Willem de Kooning Academie als 1e graads docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ik heb 6 jaar als keuzevakdocent model- en portrettekenen en fotografie gewerkt aan de Willem de Kooning Academie. Vanaf eind 2006 gaf ik enkele basiscursussen fotografie aan de Fotoacademie/Fotoschool in Rotterdam. Modeltekenen heb ik o.a. bij Kunstbreak in Berkel gegeven.

Naast dit werk en studie was ik ook 4 jaar actief als werkgroepvoorzitter Evenementen bij de bewonersvereniging en belangenorganisatie Stichting Boulevard voor de buurtbewoners en ondernemers (die gevestigd zijn aan de Heemraadssingel, Mathenesserlaan en Heemraadsplein) Rotterdam West / Delfshaven. Nu ben ik o.a. actief als vrijwilliger bij diverse festivals in Rotterdam zoals het IFFR, de Pleinbioscoop, de Zuiderparkspelen en de Operadagen Rotterdam.

In 2010 heb ik 4 deelcertificaten IT training behaald bij Opleidingsinstituut Opatel, die de beste opleiding is in zijn soort in Nederland.

Sinds 2010/2011 ben ik ZZP-er/freelance multidisciplinair kunstenaar/docent en houdt me met kunstprojecten bezig en het exposeren van mijn werk. Ik concentreer mijn fotowerk nu meer op kunstzinnige en schilderachtige beelden die soms na de opnames zijn bewerkt in photoshop en leg daar in mijn fotografiecursussen en workshops ook meer de nadruk op.

Als zelfstandig docent organiseer ik nu mijn eigen lessen of workshops fotografie, tekenen en als dansdocent/bestuurslid balletles bij Stichting Balletschool Staluse Pera. 

Nu heb ik o.a. met collega en vriendin Ada Holleman een inspirerende samenwerking om fotografieworkshops en excursies te organiseren, op diverse locaties. Samen hebben wij ook een vurige hobby: sieraden maken. Deze verkoop ik geregeld op diverse kunstmarkten zoals de Swanmarket (Rotterdam), de Hippiemarkt (Blijdorp) en de Bijenmarkt (Leiden). Met haar start ik ook een nieuw kunstmarktevenement: De FlooriAda! Eerste datum daarvoor is nog onbekend.

Bekijk mijn CV-pagina voor een totaaloverzicht van mijn werk en activiteiten.